29 Απριλίου 2011

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία Ολοκληρώθηκε με το φιλί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ η γαμήλια τελετή



 Με τους δρόμους του Λονδίνου να έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες βρετανούς αλλά και ξένους επισκέπτες, ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Δούκα και Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με το πρώτο τους φιλί ως σύζυγοι στο ιστορικό μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Εκατομμύρια τηλεθεατές σε ζωντανές μεταδόσεις ανά τον κόσμο παρακολούθησαν το γάμο της χρονιάς, ενώ οι πανηγυρικές διαθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα επισφραγίστηκαν με 5.000 πάρτι που έλαβαν χώρα αμέσως μετά τη λήξη της τελετής.

Χίλιοι εννιακόσιοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν το μυστήριο στο Αββαείο του Γουεστμίνιστερ, όπου οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι έφτασαν πρώτοι για να ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η προέλευση των γαλαζοαίματων από τις άλλες χώρες και στη συνέχεια η προσέλευση των μελών της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας.

Η κομψότητα και ο νεανικός αέρας των δύο αδερφών σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τα βρετανικά κανάλια.
Ο Γουίλιαμ θέλησε να φτάσει νωρίτερα στον Αββαείο για να έχει τον χρόνο να χαλαρώσει, να χαιρετήσει τον κόσμο, αλλά και να υποδεχτεί -όπως επιβάλει το πρωτόκολλο- τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους.

Συμβολική θεωρήθηκε η κίνηση του γαμπρού να χαιρετήσει πρώτα τους Σπένσερ, την οικογένεια της μητέρας του.

Ντυμένη στα κίτρινα έφτασε στο Αββαείο η Βασίλισσα Ελισάβετ επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, καθώς είναι γνωστή η προτίμησή της σε αυτό το χρώμα. Τα ρούχα της ήταν σχεδιασμένα από την υπεύθυνη της προσωπικής της γκαρνταρόμπας, ΄Αντζελα Κέλι.

Επιτέλους αποκαλύφθηκε και το νυφικό της Κέιτ που κατάφερε να το κρατήσει μυστικό μέχρι την ημέρα του γάμου. Η νύφη διάλεξε μια δημιουργία επιβλητική, αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα και με νεανικό αέρα με την υπογραφή της Σάρα Μπάρτον που έχει αναλάβει τα ηνία του οίκου Alexander McQueen μετά τον θάνατο του βρετανού σχεδιαστή.

Χαρακτηριστικά του νυφικού η δαντέλα στο μπούστο, η σατέν με όγκο φούστα αλλά και το πέπλο που σκέπαζε το πρόσωπό της. Αξιοσημείωτο επίσης, το γεγονός ότι προτίμησε να αφήσει ελεύθερα τα μαλλιά της. Φόρεσε, τέλος, τιάρα από τα ιστορικά κοσμήματα του οίκου των Γουίνδσορ με την υπογραφή Cartier.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έδωσαν τους όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης -η μοναδική στιγμή που η νύφη εμφανίστηκε ελαφρώς ταραγμένη μιλώντας ψιθυριστά- ενώ με δυσκολία ο πρίγκιπας πέρασε τη βέρα στο δάχτυλο της νύφης (σημειωτέον, βέρα πέρασε στο δάχτυλό της μόνο εκείνη διότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ως μέλλων Βασιλιάς δεν φοράει βέρα). Στη συνέχεια το ζευγάρι αποσύρθηκε με τους γονείς και τους στενούς συγγενείς για τις γαμήλιες υπογραφές.

Μετά το πέρας της τελετής το ζευγάρι αποχώρησε από το Αββαείο, αφού πρώτα υποκλίθηκε στη Βασίλισσα Ελισάβετ, ακολουθούμενο από τους κουμπάρους και τους γονείς του και κατευθύνθηκε προς το Μπάκινχαμ με ανοιχτή άμαξα -καθώς ο καιρός τελικά το επέτρεψε -χαιρετώντας τα συγκεντρωμένα πλήθη. Ακολούθησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι γονείς της Κέιτ, συνοδεία συντάγματος του περίφημου Household Cavalry, με επίσημη στολή.

Το ζευγάρι έφθασε στο Μπάκινχαμ για να γίνει η φωτογράφηση με συγγενείς και μέλη βασιλικών οικογενειών και αμέσως μετά η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο μπαλκόνι του Μπάκινχαμ.

Εν αναμονή του φιλιού του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον ως συζύγους βρέθηκαν εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και πλήθος του κόσμου που κατευθύνθηκε προς τα εκεί σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα περιμένοντας να ξαναζήσει το 1981 όταν στο ίδιο μπαλκόνι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα ως νεόνυμφοι φιλήθηκαν κάτω από τις επευφημίες χιλιάδων θεατών που ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την υπομονή τους.

Πρώτοι απ' όλους στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ εμφανίστηκαν οι νεόνυμφοι Γουίλιαμ και Κέιτ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, πλέον. Χαιρέτισαν τα συγκεντρωμένα πλήθη και έδωσαν το πρώτο τους δημόσιο φιλί. 

Στο ίδιο μπαλκόνι εμφανίστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, οι γονείς, οι συγγενείς του ζευγαριού, καθώς επίσης και τα παρανυφάκια.

Στο Μπάκινχαμ το ζευγάρι παρέθεσε γαμήλιο breakfast σε 600 προσκεκλημένους με αγγλικό κρασί - για να ενισχύσουν την τοπική οινοπαραγωγή.

Από τους διάσημους προσκεκλημένους, η Βικτόρια και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν εκείνοι που εντυπωσίασαν τον βρετανικό τύπο. Σύμφωνα με ανταποκριτές βρετανικών καναλιών, η πλατεία Τραφάλγκαρ σείστηκε όταν στις γιγαντοοθόνες που ήταν στημένες στους δρόμους προβλήθηκε η άφιξη του διάσημου ζευγαριού.

Οι στιλιστικές τους επιλογές, αλλά και το σοβαρό τους ύφος σχολιάστηκαν εκτενώς. Να αναφέρουμε ότι το φόρεμα της εγκυμονούσας Βικτόρια σχεδιάστηκε από την ίδια, ενώ το εντυπωσιακό καπέλο της είναι δημιουργία του Φίλιπ Τρέισι.

Μεταξύ των καλεσμένων που βρέθηκαν στο Αββαείο ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ο σερ ΄Ελτον Τζον, ο σκηνοθέτης και πρώην σύζυγος της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, ο Mr Bean, κατά κόσμον Ρόαν Άντικινσον, και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών ανά τον κόσμο.

 

http://www.tovima.gr/flash/article/?aid=398061

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου