28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο

Η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται στη λίστα

Η φήμη που έχει ένα ίδρυμα είναι ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του από τον υποψήφιο φοιτητή καθώς για πολλούς το «καλό όνομα» δίνει προστιθέμενη αξία στο πτυχίο και καθιστά τον απόφοιτο περισσότερο ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας.

Tο περιοδικό Times Higher Education επικαλείται έρευνες που δείχνουν ότι η φήμη ενός πανεπιστημίου αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής όχι μόνο για τους φοιτητές, άλλα και για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που επιθυμούν να «χτίσουν» το βιογραφικό τους. Στηριζόμενοι στο παραπάνω γεγονός το περιοδικό Times Higher Education πέρα από τη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια έχει δημιουργήσει και μια κατάταξη των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων εκπαίδευσης με βάση τη φήμη τους. 

Η λίστα με τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2013 διαμορφώθηκε με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 16.639 ακαδημαϊκοί από 144 χώρες. Δυστυχώς ανάμεσα στα 100 πιο φημισμένα πανεπιστήμια δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα ελληνικό. Να τονίσουμε ότι η λίστα με τα «φημισμένα» πανεπιστήμια διαφέρει από αυτή της παγκόσμιας κατάταξης όπου λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια και όχι μόνο η γνώμη των ακαδημαϊκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου